Dvanaest neverovatno dobrih poklona za Novu godinu

Dvanaest neverovatno dobrih poklona za Novu godinu

Ukusi se razlikuju. Na šta čovek treba da pripazi prilikom kupovine poklona partner/ki za Novu godinu?

Pripremila sam vam neka pravila, i ako ih budete ispoštovali, nećete kupiti pogrešan poklon.

Statistika kaže da su Nemci (po glavi stanovnika) ove godine već dali 271 evro za bozićne poklone. Najčešći pokloni su kartice od vrednosti/novac, odeća i knjige. Da li će se oni koji su poklone dobili, njima i obradovati, teško nam je da saznamo. Generalno, važi ovo pravilo: onaj ko se prilikom kupovine poklona zaista potrudi, imaće dobre karte u rukama, i verovatno će sledeće prilike dobiti zauzvrat jednako pažljivo odabran poklon.

Šta to čini savršen poklon?

Na ovo treba obraditi pažnju:

 • Nova godina, čudno je to, dolazi uvek brže nego sto je čovek očekivao. Zato, morate na vreme i dobrano razmisliti o željama vaših bližnjih.
 • Kupite ono sto će se osobi kojoj poklanjate svideti, a ne nešto što se vama sviđa.
 • Savršen poklon mora da sadrži emociju u sebi, i darovanom da bude od koristi; na primer mašina za kafu.
 • Budite darežljivi. Ako poklonite karticu od vrednosti pri čemu onaj ko je darovan ušpara samo 20% sume, a ostatak mora sam da plati, to nije lepo. Ili poklonite celovit poklon, ili nemojte poklanjati ništa. Šta nekom donose tri noći u hotelu sa pet zvezdica, ako let avionom nije plaćen?
 • U velikim porodicama preporučljivo je da ljudi medjusobno porazgovaraju o poklonima i konsultuju se pre kupovine. Glupo je da otac ispod jelke otvori poklone i dobije tri novčanika od svoja tri deteta.

Sada prelazimo na topik ovog teksta. Pet apsolutnih no-go poklona za muškarca i ženu.

Ovo ne biste smeli muškarcu da poklonite:

 • Plišana zivotinja, iako deluje simpatično, ipak je poklon za decu, a ne za odraslog muskarca ma koliko on bio detinjast.
 • Knjige koje predlažu veliku zivotnu promenu. Psihološki savetnici u vidu knjiga koji indirektno impliciraju muskarcu da treba da se promeni, nisu dobro rešenje.
 • Uplata fitnesa za mesec dana ili 3 meseca. Čak i ako zelite da Vaş partner ima pločice na stomaku, ostavite njemu da odluči hoće li ići u teretanu, nemojte ga terati na to.
 • Pidžama? Ne, nikako. Retko koji muškarac to nosi, radije spavaju u box donjem vešu. Satenska pidžama na dugmiće nije najbolje rešenje. Retki su muškarci koji to žele.
 • Pogrešna tehnika. Žene imaju tu dobru ideju ali ne pasuje svaka PS1 igrica u X BOX.
 • Ovo nikako ne poklanjajte zenama:

 • Kreme protiv bora ili celulita su ipak malo uvredljive.
 • Kućni aparati tipa usisivač nisu poželjni kao poklon, osim ako sama žena nije izrazila želju da takvo nešto dobije. Time joj šaljete poruku: ” Za tebe su prevashodno kućni poslovi ili ti pripadaš kuhinji “.
 • Karte za utakmicu ili film koje vi želite da gledate.
 • Knjige o dijetama. Čak i ako vam je partnerka svečano saopštila: ” Od Nove godine sam na dijeti, moram da smršam. “, ipak joj neće biti prijatno da baš od svog partnera dobije takvu knjigu. Ostavite njoj da odredi uz pomoć koje literature će naći motivaciju da dovede broj svojih kilograma na željenu cifru.
 • Odeća koja joj je prevelika, ili preuska. Time pokazujete da niste naročito pažljivi i susretljivi, i onda bolje nemojte kupovati odeću za svoju damu.
 • Prvi parfem koji ste zgrabili u parfimeriji nije najsrećnije rešenje. Verovatno niste osluškivali šta partnerka odista želi da dobije; možda ona ne voli cvetne mirisne note nego egzotične ili citrusne, a vi pojma nemate o tome jer vam je uvek bilo dosadno da je slušate kad priča o parfemima.
 • Dekor za jelku. Kugle ni u kom slučaju. Verovatno je ona u svojoj glavi već isplanirala ukrase za jelku  Vi možete kupiti recimo jedan ukras, ali neobičan i vredan, nešto što ona nema. Time ćete ulepšati vaše novogodišnje drvce. Ovo može biti samo dodatak, a nikako glavni poklon.
 • Sada kada znate šta ne biste smeli da poklonite, deluje vam da je izbor opasno sužen. U pravu ste. Samo vam deluje. Vaša mašta i kreativnost su na potezu. Na primer, jedna razglednica u vidu kolaža koju ste sami napravili vredi više od hiljadu gotovih, kupljenih čestitki. No, to je samo jedna ideja.

Da vas ne bih ostavila u nevolji ☺ napraviću vam za kraj listu koju čine 12 neverovatno dobrih novogodišnjih poklona:

1) Karta sveta ali ona za grebanje. Tako darovana osoba može izgrebati zemlje u kojima je već bila, kao i sledeću zemlju koju namerava da poseti.

2) Čokolada ali za hitne slučajeve, kad ste ljuti, razočarani ili besni, i samo da vam je pri ruci jedna kockica:

U slučaju opasnosti, razbiti staklo i uzeti parče čokolade.

3) Neki se drznu i pojave se praznih ruku uz samo njima duhovitu rečenicu : “Poklanjam ti svoje vreme.”.To jeste lepo, ali nisam baš sigurna da će oduševiti partnerku. Poklonite joj stvarno vreme, realni sat od drvenih dasaka.

Ovo još nije imala.

4) 3 u 1 USB gadget

5) Solarni punjač za smartfon, apsolutno neverovatno i predivno.

6) Hvatač dlačica. Nervira vas kada nakon brijanja Vaš muškarac ostavi dlačice za sobom u lavabou i ode, a vi treba da počistite. E, pa više ne morate, poklonite mu ovo:

7 Nemogući puzzle od 550 delova, da ti se zavrti u glavi. Nemoguć ali ne i nerešiv. Izazov za svakog ko je dobije na poklon.

8 ) Personalizovani gel za tuširanje. Timw pokazujete da mislite o nekom, i tog nekog će ovako nešto obradovati:

9) Štap za masažu glave, ta makar to svima treba. Nema greške u izboru.

10) Stočić za doručak u krevetu. Ko ne bi voleo?

11) Često ne znamo gde smo ih ostavili. Treba nam: pronalazač ključeva.

12) Jastuk za kancelarijski sto, mala dremka nije na odmet, a i naučnici odavno dokazaše da onaj ko makar 15 minuta na poslu odspava, ima veći radni učinak.

Puno sreće prilikom kupovine, i otvaranja poklona.

This Post Has 0 Comments

 1. Odlično, kao i uvek <3 Jedno pitanje- a gde može da se kupi štap za masažu glave? Kupila bih sebi..partnera nemam..eto..

  1. Ne znam za Srbiju, ja ovde naručujem preko poznatih online dostavljača Amazon i Ebay. Znam da ima online porudžbina na srpskom sajtu svezakuću, a da li ima ovakav masažer ne znam..☺

Оставите одговор

Close Menu
Hoffmann Marijana blog