Tamo gde se majmuni slobodno šetaju – Affenberg
bty

Tamo gde se majmuni slobodno šetaju – Affenberg

Affenberg Salem je jedan Zoo park posebne vrste. Nalazi se zapadno od grada i dvorca Salema u okrugu Bodenskog jezera. Glavna atrakcija ovog parka ( 20 hektara ) su berberski majmuni, tačnije oko 200 berberskih majmuna ( Macaca sylvana ) koji se tamo potpuno slobodno kreću u svojim staništima na brdu.

Ove majmune možete nahraniti specijalnim kokicama koje na ulazu dobijete. Stručnjaci na ulazu vam daju instrukcije na koji način ćete im prići i pružiti dlan sa kokicama. Ako uradite pravilno, majmun će sasvim elegantno uzeti kokicu iz Vaše ruke i vraški brzo je strpati u svoja usta.

Berberski majmuni baš vole kokice, i prijateljski su nastrojeni iako nisu sasvim pripitomljeni niti to mogu da budu. Na ovom bregu ( Affen – majmuni, berg – brdo, breg ) oni odgajaju svoje mladunce i primaju posete od svojih rođaka homo sapiensa-a 😀 koji ih sa zanimanjem osmatraju.

 

 

 

Atrakcija za malu i veliku decu.

U Afenbergu postoji i kolonija roda kao i stanište srna sa kojima možete biti na Ti. Priđete i nahranite ih kukuruzom dok Vam stručnjaci objašnjavaju sve u vezi njih i njihovog života.

 

 

Prelepi ribnjaci svuda oko Vas, igralište za decu, radnja sa suvenirima i zavidnim cenama. Sve u svemu, nešto što ćete zauvek pamtiti kao i Vaše dete/deca.

 

Оставите одговор

Close Menu
Hoffmann Marijana blog